FAQ

Preguntes freqüents

Quina versió he d'utilitzar, qViC o qV?

La versió qViC està pensada exclusivament per a docents de primària, de secundària obligatòria o de Batxillerat (només currículum 2022), ja que està creada seguint la normativa en aquestes etapes i les competències marcades en els decrets. Les competències que s'importen són les dels decrets de Catalunya. En cas d'altres comunitats de parla catalana, caldrà adaptar les competències importades als seus decrets de desplegament de currículum.

Per a qualsevol altra etapa educativa, es recomana la versió qV.


Puc utilitzar la plantilla de forma gratuïta?

Sí, la plantilla es comparteix amb una llicència Creative Commons. Es pot copiar, redistribuir i modificar, sempre i quan se'n citi l'autor i no es faci amb finalitat comercials.

Per què no es marquen correctament el dies festius?

Per accelerar la càrrega del quadern, els dies festius no es marquen automàticament. Com que els festius només cal marcar-los a l'inici de curs, cal fer-ho manualment. Després d'haver introduït els festius al full Dades del curs, cal utilitzar l'opció del menú Marcar dies festius.

Puc descarregar-me el quadern al meu ordinador en format Excel?

No. El quadern està pensat perquè funcioni en format de Google. Si es descarrega hi haurà opcions que no funcionaran correctament. El fet que el quadern estigui al Drive és un clar avantatge, ja que hi podrem accedir des de qualsevol lloc geogràfic que tingui connexió a internet i amb qualsevol dispositiu (mòbil, tauleta o ordinador) i sempre estarà actualitzat.

Si patim per la connexió a internet, es fàcil configurar l'accés al quadern (i a qualsevol fitxer del Drive) sense internet. Aquest article ho explica.

Si al meu centre no treballem amb 3 avaluacions, puc utilitzar el quadern?

Si treballeu amb menys avaluacions, no hi ha problema. Es deixa en blanc la que no s'utilitza i llestos. Si es treballa amb més de 3 avaluacions, llavors el quadern no us servirà.

El quadern es pot utilitzar tant a Primària com a Secundària?

El quadern està creat per un professor de secundària. Per tant, està més adaptat a aquesta etapa. Tot i això, hi ha professors de primària que també l'utilitzen i estan contents amb el seu ús.

La millor solució és provar-lo i decidir per vosaltres mateixos.

En el desplegable de Matèries del full Competències 1a (i 2a i 3a) no m'apareix cap matèria

Per tal que apareguin les matèries cal seguir dus passes.

  1. En el full Dades del curs cal seleccionar l'etapa educativa i fer clic al botó Importar

  2. En el full matèries cal seleccionar la casella d'aquella o aquelles matèries de les quals s'avaluen competències en aquest qViC